Recovering from christmas - Reisverslag uit San Juan, Puerto Rico van Joery Post - WaarBenJij.nu Recovering from christmas - Reisverslag uit San Juan, Puerto Rico van Joery Post - WaarBenJij.nu

Recovering from christmas

Door: joer

Blijf op de hoogte en volg Joery

29 December 2008 | Puerto Rico, San Juan

Hey allemaal,

Hoe gaat het met jullie allemaal!?.. allemaal een hele leuke en gezellige kerst gehad!?.. het buikje weer rond gegeten zeker he.. haha!!

Ik zal jullie mijn kerstbelevenissen even vertellen.. want belevenissen dat waren het zeker.. ik ben nog steeds aan het opdrogen..
christmaseve is hier echt een grote party. Nadat we jamaica verlieten gingen we op weg richting cozumel(mexico) waar we op 2e kerstdag aan zouden komen. De amerikanen kennen geen 2e kerstdag, alleen christmaseve en christmasday. Eerst moest ik nog even werken en had daarna nog 2 flowriderlessen die ik moest geven.. tot een uurtje of 10. Om 11 uur moest ik mij melden op de grote promenade. Dit is het `winkelstraatje op het schip`. Hier kreeg ik een gouden rope over mijn pak heen en hebben we kerstliedjes gezongen vanaf een brug over de promenade. De mensen vonden mijn playbacken helemaal geweldig. (je denkt toch zeker niet dat ik echt ga zingen he.. dat doe ik de mensen niet aan).. haha! De zangers en zangeressen die we aan boord hebben hadden namelijk een microfoon en zo klonk het best nog wel aardig.. haha!.. goed, rond een uurtje of 11.30pm zijn we naar de kamer van jeromy gegaan om hier onze secret santa kado´tjes aan elkaar te geven enzo.. helemaal geweldig echt.. drankje erbij en gaan! Trinny, onze grote negerin uit trinidad, ging helemaal los toen ze haar kado´tje kreeg. Ze wilde graag een horloge en die kreeg ze ook.. echt een kermisding, maar goed.. helemaal los dat kind.. te mooi voor woorden. Amy had mijn lootje getrokken en ik kreeg slippers van reef, met aan de onderkant 2 bieropeners.. hahaha!! Uiteraard moesten deze even getest worden. Rond een uurtje of half 1 zijn we richting backdeck gegaan om hier onze christmaseve te vieren. Iedereen had de tijd van hun leven. Dansen, zingen, drinken en lekker gek doen. Rond een uurtje of 4 keek ik op mijn horloge en besloot maar eens richting bedje te gaan.. t wekkertje ging immers om 7 uur weer af om om 8 uur weer op de flowrider te staan.. goed, dat wekkertje van 7 uur heb ik maar uitgeknalt en werd 7.45u wakker... aaaaaahhhh!! Binnen 15 minuten omkleden, ontbijten... ohnee, dat sla ik wel over... rennen vliegen.. shit ik ben nog half dronken... rennen...!! gelukkig 8 uur stond ik op de flowrider.. zonnebrilletje op zodat niemand kon zien hoelaat het is geworden.. een hel werkelijk. Ik moest werken van 8 tot 6, daarna nog even 2 flowriderlesjes.. vrij tot 10 om vervolgens nog even 1,5 uur nachtklimmen te doen.. belachelijk werkelijk. Ik heb niets van kerstdag meegekregen. Rond een uurtje of 12 zijn we met een paar mensen maar wat gaan drinken backdeck om alle stress eruit te gooien. Helaas was het feestje een beetje dood, dus besloten we ons maar helemaal op te dressen om naar de gastendisco te gaan. We mogen hier alleen in met nette kleren. Gezellig feestje was het. De gasten waren heel leuk en de shotjes vlogen je om de oren. Rond een uurtje of 5 werd het toch wel tijd om richting bedje te gaan.
gelukkig hadden we 2e kerstdag niet zo veel te doen.. tenminste in de ochtend niet. Moest er om 9.30u am uit voor een safety meeting.. sloeg nergens op.. was 10 minuten werk. En daar trekken ze je dan vroeg je nest voor uit.. mafkezen.. haha! Daarna ben ik met een groepje van 8 ofzo richting cozumel gegaan. (Hier waren we op 2e kerstdag) we zijn hier naar de NO NAME BAR geweest. Dit is een bar/strand/zwembad/massage etc etc. Het is speciaal voor crew, dus hier komen vrijwel geen gasten. Je moet het ook echt weten waar het zit, anders vind je het nooit! Rond een uurtje of 2 hielden rob en ik het wel voor gezien.. nog even 2,5 uur slapen voordat we moesten werken. Gelukkig hoefde ik maar tot 9 en was daarna klaar. Lekker richting bedje zou je denken... nou vergeet het maar. 2e kerstdag moet immers ook gevierd worden natuurlijk. Rond een uurtje of half 1 ben ik met dougie en lee richting backdeck gegaan waar de deck & engine department een feest gaf. Live muziek van die mannen en een paar gratis biertjes. Rond een uurtje of 4 werd het wel tijd om lekker richting bedje te gaan. Er stond immers weer een seaday voor de deur. Gelukkig is deze vlekkeloos en zonder kater verlopen.. heerlijk.!!

ondanks dat het een hele vreemde kerst was, heb ik me prima vermaakt en was het heel gezellig met iedereen. Toch voelt het vooral vreemd dat het zonnetje schijnt ipv koud en regen/sneeuw. Verder is het echt voorbij gevlogen zonder dat ik echt een kerstgevoel heb gehad. Ik bedoel, geen kerstliedjes, geen kerstboom in mijn kamer, geen lichtjes.. alleen een polo van het bedrijf als kerstkado´tje.. haha!

op dit moment vaar ik richting san juan waar we morgen rond een uurtje of 5.00u pm aan zullen komen. We gaan ons nu een beetje klaar maken voor oud&nieuw. Al geloof ik dat we het niet met de sportstaff samen kunnen meemaken omdat we tussen de gasten op de promenade moeten staan.. belachelijk echt!! Ik bedoel, dan heb je al niet je familie om je heen, moet je ook nog eens met wild vreemde het nieuwe jaar inluiden... hoe het precies in elkaar zit weet ik niet, dus we wachten het rustig af.. ik heb in iedergeval een 70´s show tot 11.30u pm.. niet te geloven echt!!!

Ik wens iedereen vanaf hier een hele fijne jaarwisseling toe. Maak er 1 grote party van, en drink er 1tje van mij.. !! ik zal aan jullie denken als het hier 6 uur s avonds is.. haha!!

Hele dikke kus!!

• 30 December 2008 - 08:01

Monique:

Ha kanjer, zo te lezen en te zien op de foto gaat je alcoholpromilage wel aardig naar de hoogte.
    Drink ook eens een sapje zonder alcohol op een van de party's (kunnen ze je een beetje uitlachen).

Groetjes, Monique

• 30 December 2008 - 13:29

Berna:

Hey Joep,
    Het leven blijft één groot feest zo te zien (lekker hoor) mijn kerstkaart naar je hotmailadres is niet aangekomen zeggen ze dusseh, dan maar zo een hele goeie jaarwisseling en pas op met vuurwerk!! kust tante

• 30 December 2008 - 15:22

Joke En Paul:

Wat een belevennis daar op die boot een kerstfeest die je hele leven bij je blijft.
    Hele goede jaarwisseling
    en blijf je gedragen.
    Je gillende keukenfiets
    staat nog in de schuur

liefs joke en paul

• 30 December 2008 - 16:18

Maaike:

Hé Joer!
    Lekker lang verhaaltje heb je geschreven! Het wordt nu wel een beetje duidelijk wat je allemaal op die boot aan het doen bent. Ik dacht dat je het feesten na een tijdje wel zat zou zijn en dat het minder zou worden maar uit je verhalen blijkt dat niet echt!
    Hier is het erg koud en we kunnen schaatsen, echt heul gaaf :) Morgenavond in de Winners zullen we even een drankje op je drinken. Jij ook een hele fijne jaarwisseling
    Xx

• 30 December 2008 - 17:25

Conny:

Deze moeder begint wel een beetje bezorgd te worden. Denk je een beetje aan je lichaam. Je hebt er maar één hoor en die heeft ook van tijd tot tijd rust, reinheid en regelmaat nodig. Ik zie dat niet echt in je prachtige verhalen terugkomen. Ondanks je gezonde bruine kleur moest je toch ook dat sapje van tante monique van tijd tot tijd maar eens nemen ipv die flesjes die je steeds in je hand hebt. Maak er na deze onvergetelijke kerst ook een onvergetelijke jaarwisseling van. Wij proosten vast op een behouden thuiskomst over 6 maanden. Of kom je eerder als ik zeg dat jij dan mijn kaartje voor Nick en Simon mag hebben waar ik in mei naar toe ga. XXXX

• 30 December 2008 - 23:07

Lia:

Hoi Yoer!

Eindelijk even de rust en tijd gevonden om op je site rond te neuzen. Ziet er goed uit hier!
    Wat heb je al vreselijk veel meegemaakt joh! Ik hoef niet te vragen of je het naar je zin hebt, want dat druipt wel van je verhalen af (en van de foto's hahaha). Ik blijf je zeker volgen (wellicht niet met regelmaat maja, zo gaat dat hier...).
    Take care!

• 31 December 2008 - 15:27

Femke:

Joer:D

Wat een leven heb je daar zeg!! lekker feesten maar ook wel druk zie ik..
    Ik wil je een heeeel gelukkig nieuwjaar wensen;) ook al vier je het met vreemden, het wordt vast en zeker wel gezellig!!:D
    ik ga vanavond ook even een drankje drinken op jou;) ook al zit ik met allemaal mensen die jou niet kennen:P

nou veel plezier nog daar!!:D

Liefs Femke

p.s. heb me eerste rijlers overleefd:P goed hè?:P

• 01 Januari 2009 - 09:19

Sabine,ed En Jochem:

HA Neef,

Leuk om te lezen dat alles goed met je gaat.
    Vanuit leiden de beste wensen voor het nieuwe jaar

dikke kus Sabine, ed en jochem.

Ps jochem past die polo die jij hem heb gegeven. Staat echt gaaf

• 01 Januari 2009 - 18:10

Danique:

Hey Joer!
    Ik wist eigenlijk helemaal niet dat je een waarbenjij.nu'tje had..

Anyway, erg leuk om te lezen allemaal! En vond het erg leuk weer eens wat van je te horen!!

Enjoy!! (zal wel lukken ;))

dikke kus!

• 02 Januari 2009 - 12:08

Nel/joop:

He Joery, de allerbeste wensen voor jouw in 2009. We hopen dat alles wat je van dit jaar wenst mag uitkomen. tot gauw

• 02 Januari 2009 - 18:58

Eva.:

Hoi joery :-)
    hoe gaat het met je?
    met mij gaat alles goed! ik wou nog even zeggen een gelukig Nieuwjaar :-)
    nou veel plezier op het cruiceschip en ik spreek je wel weer :-)

veel Xxx van mij en van de andere :-)