And we're off!!! - Reisverslag uit Miami, Verenigde Staten van Joery Post - WaarBenJij.nu And we're off!!! - Reisverslag uit Miami, Verenigde Staten van Joery Post - WaarBenJij.nu

And we're off!!!

Door: joer

Blijf op de hoogte en volg Joery

01 December 2008 | Verenigde Staten, Miami

hey everybody!!

eigenlijk weet ik niet zo goed waar ik moet beginnen. ik heb al zoveel meegemaakt de afgelopen dagen. ik ga proberen alles te vertellen. maar wie weet vergeet ik iets.. vergeef me!!

Vrijdagmorgen 28-11 5.15 uur (nederlandse tijd)
Het wekkertje ging dan eindelijk. een uurtje TE laat eigenlijk, maar dat was niet anders. lekker douchje doen en dan de auto in richting dusseldorf. waar het allemaal ging gebeuren. het leek nog een beetje onwerkelijk. maar hoe dichter we bij dusseldorf kwamen hoe erger de kriebels werden. eenmaal aangekomen op het vliegveld waren we natuurlijk veel te vroeg. maar even een bakkie doen, en nog een, en nog een.... eindelijk mocht ik dan inchecken en ging het grote avontuur beginnen. ik had mezelf nog wel voorgenomen om niet te gaan huilen. natuurlijk ging dit niet gebeuren en al snel liepen de rivieren uit mijn ogen.
nog een laatste blik na de beveiliging en dat was het dan voor een half jaar... EEN HALF JAARR!!!!

vrijdag 28-11 13.40 uur (nederlandse tijd)
eindelijk, ik mag het vliegtuig in. ik weet niet wat die duitser allemaal doen, maar volgens mij hadden we al om 13.40 uur weg moeten gaan..!! t is maar goed dat ik hier snel vandaan ga.
In het vliegtuig was het helaas ook geen pretje. nouja, ik zat dan wel lekker in mijn eentje op 2 stoelen. Zit er een duitser voor me, die volgens mij bruine bonen had gegeten de vorige avond, die heeft de hele vlucht zitten schijten.. TE SMERIG ECHT!!! gelukkig had ik achter mij een belgisch meisje waar ik nog wel even mee heb zitten kletsen. dus de vlucht was ondanks de lengte en de stank redelijk te doen.

vrijdag 28-11 6.18 pm (miami time, 00.18 nederlandse tijd)
WELCOME TO MIAMI.... ja hoor. na een veilige landing midden in de stad(het vliegveld ligt midden in miami) mogen we dan eindelijk het vliegtuig uit. weg van die stinkduitser!!! heerlijk.. als je van boord komt loop de direct naar de douane van amerika. wat duurt dat irritant lang echt. na zeker 45 min in de rij te hebben gestaan ben ik dan eindelijk aan de beurt. dan denk je dat je bijna binnen bent. helaas, natuurlijk werd ik meegenomen in een wachtkamer.. shit he! gelukkig na 15 min wordt ik geholpen. ik moet een kamertje binnen. daar zit zo'n opgepompte amerikaan die me vragen begint te stellen. na het nodige papierwerk geeft hij mijn pasport aan een andere douanier. deze zet de stempels in mijn pasport. maakt ondertussen nog even de meest kansloze opmerking ooit: "so you're van der post.. you know a guy named van der Sloot." ik wil zeggen: "yep I'm his brother". maar verder dan een schuchter lachje kom ik niet. hij moet immers mijn pasport no stempelen.
gelukkig mag ik nadat ik mijn koffer heb opgehaald in 1 keer doorlopen. god zij dank!!
ik loop met koffers en al uit miami airport en ontdenk dat het om 8.00pm nog 23 graden is.. heerlijk!!

vrijdag 28-11 8.00 pm (miami time, 02.00 nederlandse tijd)
goed, waar moet ik heen?! crown plaza hotel. gelukkig is er binnen 10 minuten een shuttle-bus die me naar het hotel brengt.
eenmaal in het hotel aangekomen wil ik me inchecken. natuurlijk stond mijn naam niet op de lijst. hoe had ik het kunnen weten. dat wordt het andere hotel. deze gebruiken ze alleen bij een overflow, en natuurlijk heb ik daarmee te maken. het 2e hotel ik gelukkig wel zo lief om mij een kamer te geven. ik krijg een kamer voor mijzelf aangewezen met 2 kingsize bedden en een lekkere badkamer. ik ben ondertussen gebroken dus besluit lekker te gaan slapen.

zaterdag 29-11 5.30am
tering nu al wakker.. nog even slapen... aah het lukt niet... jetlag!!!
eerst nog even paar uurtjes tv kijken en dan miami in. mijn hotel staat in het stadsdeel Little Havana. dus daar spreken ze bijna alleen maar spaans. gezellig. toch maar taxi'tje pakken en miami beach bekijken. dit wilde ik zo graag zien. maar eigenlijk valt het vies tegen. het is mooi hoor.. 30 graden, heerlijk zonnetje. maar het lijkt net het strand bij noordwijk.. zonde!
nog even paar boodschapjes doen, foto camera'tje kopen en dan lekker naar het hotel. ik ben nog beetje moe dus ga vroeg slapen. dan is het snel morgen;)!

zondag 30-11 6.30am
de wekker gaat. vandaag gaat het gebeuren. na een snelle douche loop ik richting de lobby waar ik zal worden opgepikt om 8.00 am. natuurlijk stonden er allemaal bussen, maar geen 1 van die bussen was voor mij.. kan ook niet anders natuurlijk, normaal wordt staff van RCCL opgehaald bij het crowne plaza. gelukkig is de jongen achter de balie een vriendelijke gast die iets voor me regelt en die me op komt halen rond 9.00 am... HMPF!

eindelijk komen we dan aan bij het bootje... nou zeg maar gerust BOOT!! tering wat is dat ding groot!! niet te geloven echt.
nadat ik mijn koffers heb afgegeven moet ik me melden bij iemand van RCCL. nadat ik dit heb gedaan sta ik dik 2 uur te wachten voordat we nog een keer door de douane mogen. gezellig gasten die amerikanen:S.. maar het wachten was niet vervelend, een jongen naast me wordt gebeld door zijn vriendin en hij praat nederlands.. relaxed, ik ben niet de enige nederlander..!!! nadat hij heeft opgehangen spreek ik hem aan. hij heet Hugo en gaat per vandaag ook beginnen als sport staff.. geniaal!! en zijn vriendin (angell) zit binnen op het schip, zij is al 3 weken eerder opgestapt.! echt relaxed!

nadat we nog 3x zijn gescaned gaan we dan eindelijk het schip op.. vanaf nu gaat het snel.. heel snel!!
papieren tekenen, krijg sleutel van mijn hut. de vriendin van hugo geeft ons een rondleiding op het schip.. hij is zo groot dat ik na 3x rechts draaien al niet meer weet waar ik zit. gaat lekker. ok, kamer bekijken.. tering wat is het klein!! snel spullen droppen en richting de aruba conference room. eerste safety training gelijk.. pfff... wat is dat mens langdradig en praat ze te sloom. ik val bijna in slaap. gelijk achteraan de 2e training. safe the waves(recycling etc). training afgelopen, we worden opgepikt door onze supervisor AMY (from south africa) geniaal wijfie, echt heel gezellig. zij neemt ons mee naar onze werkplek. hier krijgen we t-shirts en blauw broekje. snel verkleden en dan beginnen we gelijk met de sail away party. (ohja, we varen ondertussen al.. richting SAN JUAN) dit zijn kleine dansjes bij het zwembad om eigenlijk de gasten welkom te heten. helemaal leuk dit. mensen doen lekker mee. helemaal gezellig. hierna gelijk naar de flowrider, hier gaan we een demo geven. teminste, mijn collega's dacht ik zo.. helaas niet, ik ben zelf ook de lul. en voor lul sta ik.. shit, ik moet wel weer even wennen hoor. gelukkig doet een collega (lee also from south africa) van mij het daarna even voor. tering wat is die gast goed... zo goed wordt ik dus ook.. teminste, dat hoop ik:)!!!
na de demo even lekker hapje eten.. pff, daar was ik wel even aan toe. snel door om mijn kamertje beetje in te ruimen. het is echt belachelijk klein, ik laat de helft maar in mijn koffer.
om 8.00pm hebben we de eerste sport staff meeting in de kamer van onze hoogste baas. waarom krijgt hij wel zo'n grote kamer?! belachelijk;)! zijn naam is jeromy, wat een geniale vent. we zijn nog niet binnen of de eerste corona's worden al geopend. nadat we welkom worden geheten en we ons hebben voorgesteld is dit de eerste vergadering. ik weet nog half niet waar het over gaat, maar dat zien we nog wel.
ohja, ik krijg nog even te horen dat ik vanavond gelijk mee moet doen in de eerste party parade. natuurlijk:S!!
om 9.45 pm wordt ik opgehaald door een collega voor de party. het stelt niet zo veel voor. je trekt een leuk pakkie aan en danst een parade om de week in te luiden. 10.00pm zijn we klaar en mag ik eindeljk naar bedje.. heerlijk!! hier zie ik mijn roommate voor het eerst. zijn naam is michel berg uit the US. hij is een ijsdanser in de shows en hij is echt ongelovelijk GAY.. niet te geloven.. heb ik weer;).. hahaha!
ik lig nog niet of ik slaap al.. was te verwachten natuurlijk..

maandag 1-12 8.30 am
vandaag wordt weer een dag vol met training. eerst GOLD training (soort guest training), daarna security en als laatste weer safety. vanmiddag voor het eerst werken. er wordt ons van alles uitgelegd over de flowrider en de rockclimbing wall enzo. gelukkig mogen we zelf ook wat doen en staan we niet alleen maar uit ons neus te vreten. om 6.00pm ben ik klaar voor vandaag.. heerlijk. even lekker sporten in de gym.. (jaja mam;)) douchje doen en daarna lekker hapje eten. en nu zit ik dit verhaaltje te typen..!

morgen..

morgen komen we aan in san juan rond een uurtje of 3 pm. ik hoef maar te werken tot half 4 en dan ben ik vrij.. ik kan dus lekker het eiland op.. heerlijk. mijn eerste eiland!! ik ben echt heel benieuwd.
helaas heb ik nog geen foto's kunnen maken omdat deze dagen een beetje hectisch zijn, maar zodra ik tijd heb (ik hoop morgen) dan zal ik wat foto's maken en deze naar jullie mailen.!!

voor iedereen een hele dikke kus!!!

ps: tante monique, thnx voor je kaartje.. echt superlief..!!
ps2: broertje, thnx voor het inscannen..

• 02 December 2008 - 03:21

Conny:

Kon niet wachten tot de volgende ochtend om te lezen en ben dus meteen mijn bed uit gestapt toen je sms-te dat je je belevenissen had geschreven. Klinkt volop enthousiasme in door. Geniet ervan en hou vol in de gym. Hier is nog niets veranderd. je fiets staat nog steeds BUITEN. XX

• 02 December 2008 - 06:59

Monique:

Ha Joery, leuke belevenissen en je zal er nog veel meer mee maken. Ik lees dit op mijn werk, leuk om de dag mee te beginnen.
    Doe ze de groeten op San Juan (ik ben daar ook geweest).

• 02 December 2008 - 09:32

Loes:

Ha Joer,
    Leuk om te lezen hoe het met je gaat. Leuk he, die Amerikanen?! Geniet ervan en ik hoop snel weer iets van je te lezen! Liefs Loes

• 02 December 2008 - 12:43

Nadine:

Ha Joer!
    Klinkt erg goed allemaal! En van de foto's gaan we hier waarschijnlijk helemaal jaloers worden. Ben benieuwd hoe San Juan is, klinkt altijd heel mooi. Maar dat lezen we dan wel weer. Geniet er van en werkze hè ;)
    Liefs, Nadine

• 02 December 2008 - 15:54

Pajo@casema.nl:

Wat een belevenissen we zijn jaloers op je, we zouden het zelf niet doen
    te spannend maar geniet er maar van en je fiets staat nog steeds buiten

Joke en paul
    en waar je ook uithangd je blijft een van der post

• 02 December 2008 - 17:20

Ron:

Ha die Joer.

Leuk stukje in het gastenboek van de club. Ik mis je ook al een beetje.

De boys hebben afgelopen zondag dik gewonnen. Je gelooft het niet. IEDEREEN heeft gescoord.

Ik zal proberen het een beetje voor je bij de houden. Maak er wat moois van en vamos.

gr. Ron.

• 02 December 2008 - 20:48

Stefan:

Bruder!!
    prachtig verhaal;) vooral dat stukje over je roommate:P vandaag eindelijk weer moge hardlope.. gaat goede kant op;) heb het inscanne met liefde gedaan!!
    mis je man!!
    kusss

• 02 December 2008 - 22:23

Kolster Company:

Ha Joery,
    Mooi verhaal!! Ga vooral zo door :-) (vroeger kon ik nog smileys vinden op die waar ben jij nu sites, wat heb jij voor versie aangemaakt mister???) Wat die foto's betreft, je gaat toch wel gewoon een mega fotoboek aanmaken op sloer??
    Geniet ervan! Hoop dat je zulke uitgebreide verhalen blijft schrijven, leuk!
    Groetjes van 5 X kolster

• 03 December 2008 - 20:01

Berna:

Hey Joep, how are you today.
    Mooi verhaal hoor, die amerikanen blijft toch een vreemd volk.
    hoe is het met je roomy, heb je al een dubbele flick flack met 'm gedaan? groetjes en kus tante

• 04 December 2008 - 09:05

Maaike:

He Joer!
    Leuk verhaal heb je geschreven! Komt mooi uit want ik zit weer een uur te vroeg op school dus zo kom ik mijn tijd een beetje door.
    Ik verwacht wel heel snel foto's van je kamer en die grote boot en het uitzicht, en alles eigenlijk!
    Heel veel plezier, succes met al je trainingen en geniet ervan!
    Xxx het nichtje

• 04 December 2008 - 12:26

Corinne:

Hey Joery,

Nou zo te lezen heb je al heel wat meegemaakt. Op t moment dat ik het bericht tik sneeuwt het hier Nou ja natte sneeuw.
    Heel veel plezier op de eilanden.

liefs Corinne en Michael

• 04 December 2008 - 17:04

Eva:

Ha die joery:-)
    hoe gaat het met je ?
    heb je echt een kleine kamer?
    op zo'n groot schipje :-)
    hoeveel zwembaden heb je eigelijk op zo'n groot schipje?
    veel zeker nou ik hoop dat je het heel erg naar je zin hebt daar.
    maar ik mis je wel hoor :-(

dikke (kusjes) -xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx-

Van Eva :-) :-:)

• 04 December 2008 - 19:30

John :

He vriend,
    leuke verhalen.
    Vrijdagavond wordt vaste prik om jouw verhalen te lezen. Geniet er van .
    Groet van de hele familie

• 06 December 2008 - 17:21

Anne:

Hey Your,

Ik zag in het gastenboek je site staan, onwijs leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt, tis vast super!! Ik heb je helemaal geen gedag gezegd(sorry)
    Ik Wens je onwijs veel plezier en geniet ervan

Liefs Anne

• 06 December 2008 - 17:21

Anne:

Sorry voor de foute spelling JOER

• 07 December 2008 - 19:05

Sabine,ed En Jochem:

Ha joer,

Leuk om te lezen hoe het met je gaat.
    Heb je onze kaart nog ontvangen?
    xx