Labaddee, Ocho Rios, Grand Cayman, Cozumel
Door: joer
Blijf op de hoogte en volg Joery
15 December 2008 | Puerto Rico, San Juan
hallo lieve mensen,
maar weer even een berichtje van dat grote witte schip wat door de hele caribbean heen knalt alsof het niks is.. maar dan ook echt alsof het niks is.. haha!
afgelopen week hebben we de western route gedaan. dit is wel de mooiste route van de 2. veelal zon en de wind is ook niet extreem. eigenlijk is het gewoon bloedje heet hierzo
dinsdag 9 december
dinsdag zijn we op labadee geweest. dit is een plaatsje op het eiland Haiti. eigenlijk is het meer een strandje. het strandje is van Royal Caribbean zelf, dus ze verdienen hier goud geld met alle activiteiten die je hier kunt doen (jet-skien, parasailen etc etc) helaas heb ik niet zo veel van dit plekje kunnen zien omdat ik de halve dag training had. en tegen de tijd dat ik vrij was gingen we alweer weg. dus ben niet van boord geweest. zal jullie volgende keer vertellen hoe het er uitziet.. van een afstandje was het in ieder geval mooi;)!
woensdag 10 december
deze dag stond in het teken van JAMIACA MAN!!! ocho rios is een heel erg toeristisch en als ik heel eerlijk ben niet echt een leuke plek om te zijn. veel crewmembers slapen hier ook uit of gaan zonnen op het dek. je kan daar nog geen 2 minuten over straat lopen of ze vragen of je interesse hebt in hun winkeltje of dat je interesse hebt in drugs. ze blijven net zo lang met je meelopen totdat je een mall inloopt, want daar mogen zij van de bewaking niet in. ook op dit eiland ben ik niet echt lang geweest.. voelde me niet echt prettig hierbij.
donderdag 11 december
grand cayman ligt op de cayman eilanden. als je hier van boord af wil dan moet je met een tenderbootje aan land zien te komen. dit duurt een minuutje of 10. ik was de hele morgen vrij, dus ik dacht redelijk betijds opstaan dan kan ik nog wat van het eiland zien. ik sta nog geen 5 minuten met mijn voeten aan wal, of er komt me toch een plensbui over ons heen. niet te geloven echt. jaja.. in de caribbean kan het dus ook regenen.. AAAAAHHH!!! binnen een minuut was ik tot op mijn panty drijf nat.. daar ging mijn grand cayman.. ik ben maar weer terug gegaan, want ik kom hier toch nog wel vaker.
's avonds hebben we een beste party gehad in de kamer van Lee en zijn broertje Brett(youth supervisor). iedereen van de sportstaff was erm paar youth staff en Tanya van de spa.. hoe dat past in zo'n klein hutje weet ik nog steeds niet.. haha.. nadat de party een beetje klaar was zijn we met 6 man nog even backdeck gegaan. waar het tot in de kleine uurtjes duurde.
vrijdag 12 december
cozumel is een badplaats op een eilandje van mexico. het is echt een supergezellig eilandje. ik ben hier met hugo en zijn vriendin op pad gegaan. eerst een wandeling van 30 minuten door prachtige natuur en kust gehad voordat we in het plaatsje aankwamen. hier hebben we even wat boodschapjes gedaan, waarna we naar senor frogs zijn gegaan om wat te eten. senor frogs is echt een aparte tent. het is een soort mexicaanse McDonals maar dan veeeeel lekkerder. alleen de muziek was belachelijk. het personeel maakte een grote party, er werden drink spelletjes gedaan. echt een aparte belevenis was dat.. als ik er nu nog aan terug denk lig ik weer gevouwen. terug hebben we een taxi'tje gepakt want we waren wel even moe van de tocht. s avonds moest er ook weer gewerkt worden natuurlijk.
over werk gesproken. ik zal jullie een beetje vertellen hoe mijn werkschema eruit zien. het is niet zo erg als dat ik gedacht had hoor.. al zeg ik het zelf. van te voren hoor je dat je dik 80 uur per week maakt, maar dat valt reuze mee. voor ons in ieder geval wel hoor, voor de mensen in de machine kamers en de housekeeping etc niet. deze mensen maken echt dagen van 10-12 uur en krijgen echt een minimaal loontje.. diepe respect hier voor!!
het enige nadeel is dat we wel 7 dagen per week werken, en dat begin je wel te voelen. soms moet je echt je rust pakken om daarna weer te kunnen knallen.
ok werk..
we hebben 2 verschillende routes zoals ik al had verteld. de easternroute heeft 3 seadays en 3 portdagen en de westernroute heeft 2 seadays en 4 portdagen. op de seadagen maken we redelijk lange dagen (vergeleken met de portdagen dan). op seadays werken we van 8 tot 6 ongeveer. meestal doe je half half. dus dat wil zeggen dat je s morgens op de flowrider staat en na de lunch op de rockwall of andersom. opzich is dit best te doen, alleen op seadays is het s middags altijd heel erg koud door de wind en dus niet relaxed om bij de flowrider te staan. maargoed, met een wetsuit is het allemaal prima te doen. op portdagen is het echt een ander verhaal. meestal komen we rond een uurtje of 8/9 aan in een haven en dan mogen de mensen van boord. we werken dan van 8 tot 11 en s avonds van 7 tot 11. soms moeten we tussendoor nog wat doen, maar dat is niet vaak zo.. daarom kunnen we ook zovaak van boord. echt heel erg relaxed. verder doen we tijdens zeedagen soms nog wel eens een dodgeballtoernooitje of een basketbaltoernooitje ofzo. maar het zijn er eigenlijk veel minder dan ik had verwacht. echt maar een paar. verder doe ik 1 keer per week een 70's party. dit is echt een geniale party. we zijn dan met 6 man verkleed als de village people en doen 4 verschillende dansen. we staan boven op de brug over de royal prommenade, met de mensen onder ons. het is echt een groot knalfeest. aan het einde gaan we dan het publiek in om foto's met de mensen te maken etc. te mooi voor woorden echt. ik ben wel blij dat ik het alleen maar hoef te vertellen en dat jullie het niet zien.. haha! ik ben namelijk de letherguy en loop in zo'n half open cowboybroek en leren jack.. ontblote bovenlijf en al.. hahah!!
op zondag hebben we altijd debark en inbark. dit betekend dat er nieuwe mensen gaan en komen. hierbij moeten we soms de mensen een fijne terugreis wensen en soms welkom heten op het schip.. dit stelt niets voor, het neemt alleen veel tijd in beslag. verder doen we op zondag altijd de sailaway party(dansjes bij het zwembad) en een flowrider demo. s avond hebben we een meeting, dus deze dag werken we niet echt met de gasten.
nou lieve mensen, ik ga maar weer eens stoppen met mijn verhaaltje. het is hier nu half 9. ik ga even rust pakken en straks naar dougies kamer.. hier staat een klein feestje op het program.. we gaan het zien;)!!! morgen gewoon weer 8.15 uur beginnen.. dus dat wordt lache!!
dikke kuss!!
ps: thnx voor al jullie lieve berichtjes.. vind het echt heel leuk om te lezen
ps2: broertje, thnx voor het binnen zetten van mijn fiets;)
ps3: nel.. thnx voor de tip.. ik ga dat reservaat wel even bekijken!!
ps4: aunty.. my english is getting better and better every day. i'll keep working on it;)!!
ps5: chriss.. ze hebben inderdaad een bijnaam voor me.. eigenlijk 2.. "baby" omdat ik de jongste van het team ben.. en "dory" naar het visje in de film NEMO.. dit omdat ze dit makkelijker kunnen uitspreken dan joery.. haha!
PS6: Naoooom... WORK IT...TUTUTUTU!!
dinsdag 9 december
woensdag 10 december
donderdag 11 december
vrijdag 12 december
ok werk..
dikke kuss!!
ps: thnx voor al jullie lieve berichtjes.. vind het echt heel leuk om te lezen
ps2: broertje, thnx voor het binnen zetten van mijn fiets;)
ps3: nel.. thnx voor de tip.. ik ga dat reservaat wel even bekijken!!
PS6: Naoooom... WORK IT...TUTUTUTU!!
16 December 2008 - 10:29
Berna:
Hey Dory, mooie verhalen allemaal, maar ik wordt toch wel héél nieuwsgierig naar`de foto's zeker als die cowboy. groetjes en kus tante -
16 December 2008 - 10:44
Jef:
Leather gay haha! fantastisch.. Joer feest dat het goed gaat en we denken wel een beetje aan je hoor!
kusje jef -
16 December 2008 - 12:43
Monique:
Ha kanjer, ik keek al weer uit naar je mailtje. Ben je nu al aangestoken door je "hutmaatje"? Wilde hij zelf die kleding niet aan? Ik wil wel graag een foto zien.
Knuffel, Monique -
16 December 2008 - 13:41
Corinne:
Ha die Joer,
Wat je vertelt van Jamaica, klinkt me bekend in de oren. Vier jaar geleden zijn Mike en ik daar ook geweest. Ze trekken je bijna aan je haren mee naar hun winkeltjes.
Geniet lkkr van alles. Ik wagt met smart op t volgende verhaal ;)
Liefs Corinne en groetjes van Michael -
16 December 2008 - 15:31
Conny:
Volgens mij wordt jij moeier van de feestjes dan van het werk. Ben benieuwd wanneer het gaat vervelen zo'n ellenlange vakantie want daar lijkt het toch wel aardig op. Hou je wel je eigen conditie een beetje bij of is de fitness gesloten als je vrij bent. Volgende keer willen we een verhaaltje over je room-mate.
xxxxxxxxx -
16 December 2008 - 17:08
Paul En Joke:
He Joery,
Een en al feest,zondag nog ton gesproken hij heeft het heerlijk rustig, maar we tellen wel de weken af, moeten we je fiets nog opsturen
hou het buikje in de gaten wat dat valt extra op in zo'n indiaanenpakje
blij dat het daar ook kan regenen.
liefs en gedraag je -
16 December 2008 - 18:51
Seet:
Lieve Joery
Wat onwijs leuk dat je zoveel schrijft ik lees alles.Soms ook wat je naar Marlen schrijft.
Ik ben echt geen schrijver maar denk veel aan je.vooral als Marlen thuis is.
Nou jongen geniet en werkse dikke zoen van je
SCHOONMOEDER. -
16 December 2008 - 22:17
Aunty Sally:
Hi Joery,
Sounds like you're "having a ball".
How's the food? Do you eat in the main restaurants or is there a staff restaurant? Did you make any decent tips yet?
Aunty
ps. Dory is female.